Misschien de laatste oktober rit voor dit jaar, voor mij de eerste alleen op de trike.

 

Ik had er al weken over gedacht om zelf op de trike een rit mee te rijden, maar ik moest mij eerst zelfverzekerd genoeg voelen en de rit moest niet te lang duren.

De reden daarvoor was dat ik arkos, onze jongste manlijk telg uit het gezin nog niet te lang alleen kon laten. Ik heb hem een keer 5 uur alleen gelaten , Joris en Tom hadden wel op  hem gepast , maar bij terugkomst werd ik wel er op afgerekend. Arkos haalde van alles uit, klom bijna in de gordijnen.

 

Het weer voor zondag zag er prachtig uit en de rit was op bekend terrein.

Ik had besloten om te gaan koffie drinken bij het verzamelpunt, Ter en Ina, en daar te besluiten om mee te gaan. Bij het chatten met Paul had ik dit kenbaar gemaakt en die had mij aangemeld, dus op de lijst dan maar mee.

 

Met Arkos een grote wandeling gemaakt, dat die voorlopig uit geteld was. De spullen bij elkaar gezocht en de trike onder het afdak vandaan geduwd, anders worden de mannen wakker. Het is ten slotte weekend, dus die willen zolang mogelijk uit slapen.

 

Op naar het verzamelpunt, waren Roelof, Bea, Hans en Els, Bob zonder zijn vaste begeleider(was helaas afwezig door ziekte)Tineke en John, Robert, Peter en Lia en natuurlijk Tjeerd al gearriveerd. De koffie was al bruin en ruim geschonken. Ook Pieter S. en Nico Slagter kan al gauw en na weer gezellig bij gekletst te hebben konden we vertrekken .

 

Op naar de binnenwegen van Enkhuizen onder aanvoering van Ter, die Enkhuizen op zijn duimpje kan. Voor mij gelijk een vuurdoop, de nauwe straatjes en vele haakse bochten.

Het viel mee, ben niet af gestapt. Het was na kerktijd want deze keer heb ik weinig boze mensen gezien. Na Enkhuizen ging Bob weer voor op, door de Streek (Stedebroek, Hoogkarspel,) naar Hem langs het huis van de Heldermannetjes, die afgelopen week Opa en Oma geworden zijn van een gezonde kleinzoon.

Door Wijdenes, waar Alie ons nog even toe zwaaide, richting dijk! Wat ik zelf nog nooit gereden had met de trike. Zouden Paul en ik nog steeds een keer samen doen, want met de auto durf ik er alleen echt niet over. Het ging zonder problemen.

Via Hoorn naar Berkhout waar een stop werd gemaakt, voor de mannen een plaspauze. Er werd besloten om bij het eerstvolgende pompstation een plaspauze voor de vrouwen te houden. Bleek het volgende  pompstation ( BP bij Heerhugowaard) geen wc te hebben!

Gelukkig was de zaak van Robert dichtbij, dus de adem in en op naar Screenpoint.

Ze hebben daar toiletten in overvloed, dus een hele opluchting bij diverse vrouwen.

Robert haakte hier af, want die had nog veel werk liggen en die rekeningen moesten de deur uit.

Op naar Bergen, de rit verder volgens schema afmaken. Onderweg haakte Tjeerd ook af.

Je kon merken dat het al eind oktober is, het werd rond 16.00 een stuk koeler.

Bij Andijk zwaaide we Nico nog gedag en verder richting Enkhuizenwaar we rond 16.30 afscheid van de mensen, die nog een stuk voor de boeg hadden.

 

Het was weer een heel leuke rit geweest, blij dat ik mee gegaan ben. Weet ik dat ik ook dit weer durf! Hoef ik niet meer chagarijnig thuis te zitten met mooi weer, wetend dat jullie een prachtige en gezellige dag hebben. En dan ‘s avonds  de foto’s bekijken en zien wat ik gemist heb.

 

Bob, heel hartelijk dank voor het voor rijden en de steun onderweg. Heb de weersvoorspelling voor het komende weekend bekeken, volgens mij kunnen we weer!!

Tot Gauw,

 

Maria

 

 

21 0ktober