Elfstedentocht 2009

Het begon allemaal de week voor de dag der tochten. Bob belde en vertelde, dat Piet van zijn kans om mee te rijden af zag, en vroeg of wij toch nog op tweede Pinksterdag mee wilden. Gezien de berichten van Piet uit Friesland hebben we deze kans waargenomen en zijn in alle vroegte op 1 juni opgestaan en hebben ons opgemaakt voor deze prachtige dag. Wij zijn niet gestart met de macaroni/spaghetti die de winterrijders eerst tot hun nemen, maar hebben de koffie in de kan gedaan voor later op de dag.

In den Oever aangekomen stonden Ter en Ina al start klaar. Al snel klokten Bob en Marian af en al snel kwamen Peter en Rita en Thea met vriendin. Na enige tijd kwam daar Rob met bijrijdster gevolgd door de twee Kevers, die er ook zin in hadden.

Verbazingwekkend veel mensen waren al op. Bikers, auto’s met fietsen achterop en alles ging richting Friesland.

Na het inschrijven kon worden gestart. Een hele ceremonie hoor. Vlaggetje aan het voortuig, stikker links voor op de koplamp en het opzoeken van de stempelkaart. Het was behoorlijk druk op de weg. Terrassen waren vol bezet met motorrijders, die gemakkelijker hun motor weg konden zetten, dan wij de trikes konden parkeren. Gelukkig was er hier en daar een brede berm, waar we dankbaar gebruik van maakten, om het doorrazende verkeer te bekijken en te fourageren van de meegebrachte broodjes en drankjes en andere zaken.

De Friezen, die verdienen het echt om een status aparte te hebben. Wat een energieke vrolijke mensen allemaal. Ze hadden bordjes gemaakt met Wheely, toeteren, wie er jarig was, zwaaien, en ga zo maar door. Maar ook heel aparte bordjes waarop je je stempelkaart neer kon leggen terwijl die afgestempeld wordt. Over stempelkaarten gesproken. Een van de meerijders verloor door de harde wind die er was, de kaart en die is niet meer terug komen waaien. Maar ook ik verloor hem. Gelukkig was er een toejuichende meneer die hem achterna spurtte en weer vond voor me. Aan het eind van de rit kreeg iedereen zijn medaille en zijn we weer terug gereden naar Noordholland. En de Friese Piet had gelijk, het was de hele dag zonnig en droog !.

Na 16 uur en bijna 500 kilometer waren we om 21 uur weer thuis in Wijdenes.

 

Pieter en Alie

 

 

Groetjes, de Postmatjes