Verslag van de Exclusive Run in het Belgische Molenbeek Wersbeek

Vertrokken werd er bij een nogal lage temperatuur, 5 graden is nou niet bepaald een prettige temperatuur om met de trike te rijden.

De  weers voorspellingen waren goed dus op naar BelgiŽ, omdat het nou niet bepaald ver weg was zijn wij binnendoor via Valkenburg Maastricht, daar de grens over en via Bilzen en Hasselt richting Halen

In de buurt aangekomen stonden al reuze grote richtingborden dus het kon niet missen, aangezien wij al om 10.30 uur daar waren, waren er nog niet zo gek veel voertuigen te bewonderen, de toerrit zou pas om 12.30 uur van start gaan.

Er waren toch al een paar bekende gezichten zoals Letje en Fretje uit het forum. Zij hadden speciaal voor ons een parkeerplekje vrij gehouden, dus parkeren en begroeten.

Na verloop van tijd kwamen er steeds meer voertuigen, ja ik zet hier bewust voertuigen omdat deze rit gereden werd met eigenlijk bijna van alles wat speciaal is

Oldtimers, trikes, motoren, Amerikaanse voertuigen, sportwagens enz. Er was een Linoln van ik schat 12 meter en een bijna even grote Excalibur, jammer genoeg kwamen er iets te weinig specials maar ik hoorde dat net op dit weekend er diverse andere evenementen waren waar de specials naar toe waren, zoals een rit met gehandicapte kinderen, een treffen van Chevy's met natuurlijk veel Corvettes een oldtimerrit etc.

De organisatie had diverse standhouders laten opdraven en het eten en drinken was goed geregeld.

Na verloop van tijd stonden er , naar eigen schatting: 50 trikes, 30 auto's en een 80 tal motoren. Dus een gezellige drukte. Om 12.30 uur stipt werd opgesteld voor de tocht.

Voordat er daadwerkelijk vertrokken werd gingen 2 gekke Belgen nog even een regendans doen, maar gelukkig waren ze niet zo goed want het bleef de hele dag lekker droog.

De Belgische Seingevers, een groep motorrijders die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van tochten, reden voorop en zetten de wegen vakkundig af, pluimpje voor deze groep.

De tocht ging door Het Hageland en halverwege was er een stop ingepland en werden alle voertuigen geparkeerd op een plaatselijk marktterrein, voor veel bewoners was dit, op de jaarlijkse Kermis na, de bezienswaardigheid van het jaar .

Tegen 16.00 uur kwamen wij weer op het beginpunt aan en konden wij opkijken naar een leuke droge zonnige tocht. Dit hebben wij wel eens anders gehad dit jaar.

Nog een uurtje pratend over natuurlijk trikes en trikes en trikes met andere trikers gingen wij ook weer huiswaards.

Om 16.45 uur kwamen wij thuis en konden we zeggen: Volgend jaar weer.

Groeten van de Limbotrikers Cor en Henny