Frans Thepen laatste eer.

Zaterdagavond werden wij gebeld door Krystel, zij vertelde ons dat Frans overleden was. Wij kunnen zeggen dit was echt schrikken, Frans en ik hadden ons voorgenomen om nog wat ritjes te maken, hij wilde dit nog zo graag. We zouden de begrafenis tot in de puntjes gaan regelen, hij wilde hier erg graag trikers bij hebben. De laatste weken ging het echt berg afwaarts, Frans zijn stem sprak boekdelen, maar dat het zo hard zou gaan had niemand verwacht.

Frans wilde graag een begrafenis in trike stijl, na zijn overlijden heb ik tegen Krystel gezegd dat het mogelijk was om Frans naar zijn laatste rustplaats met een trike met rouwcaravan te brengen, dit moest ze overleggen met de nabestaanden, kort daarna belde ze terug dat het een super idee was.

Zo is het n en ander in werking gegaan. De contacten werden gelegd met Rouwcaravan.nl.

Dinsdag zijn Bertus ik naar Frans toe gegaan om een bloemstuk te brengen namens de TFC, hier hebben wij Krystel en Lionel  gesproken, de sfeer was ontspannen en we nog wat oude koeien uit de sloot gehaald en gelachen, dit zou Frans ook zo gewild hebben.

Dagelijks hebben wij contact gehad met Krystel en alles door gesproken.

De wensen van de familie waren verder een stoet van wat trikers, achter de rouwcaravan de trike van Frans bestuurd door Michiel met Krystel en Lionel achterop, gevolgd door Bertus met Jessica, Robert met Sharmaine, Johan met Juiletta, Ger, Wim, Ype, Peter S, Ter en Ina, Pieter en Alie, Paul en Maria en de laatste Ruud met zoon. 

Woensdag nog diverse keren gebeld met het Noord Hollands Dagblad, werden wij terug gebeld door ene Rien Floris, blijkt dit toch familie te zijn van die andere Floris die wij kennen, het is toch geen toeval? Het NHD zal erbij zijn op de begrafenis,  

Donderdag hebben we met een groepje de caravan opgehaald in Scheveningen, en zijn rustig terug gereden naar de kop van Nederland, onderweg even een bakkie genomen en wat gegeten. Daarna de terug reis vervolgd met een stop bij de Rune van Brederode, waar we een bakkie hebben gedaan uit de meegenomen thermoskan. Hierbij natuurlijk weer wat flauwekul, en gelachen hebben we hier, echt zo als Frans dit wilde. 

Het laatste stukje naar huis, de Caravan nog even nalopen en natuurlijk de trike wassen, nu naar huis en een biertje nemen op Frans. Dan naar bed voor de bewuste dag. 

Vrijdagmorgen op tijd de wekker gezet en naar de trike vertrokken, alles stond klaar en een bakkie gedaan. Nu gaan we ons klaar maken voor de laatste eer aan Frans, wat horen wij de regen begint te vallen, dit was niet de bedoeling. Wij gingen nu richting Den Helder waar we met de rest hadden afgesproken, en daar aangekomen stonden er al een paar, en de rest volgde spoedig. Daar het n ander doorgesproken en op weg naar Frans. 

Daar de straat inkomende zien we heel erg veel mensen die opdat moment hun tranen de vrije loop gaven (dit doet je goed, weet je hoe een mens in elkaar steekt). 

Even babbelen met de familie en de buurt, en nu was het de beurt aan Frans om de plechtigheid te beginnen. De dragers gingen naar Frans toe om deze samen met Krystel en Jessica naar de rouwcaravan te brengen. Het weer speelde ons geen parten, maar je laat je niet uit het veld slaan Frans inmiddels in de rouwcaravan gaan we richting IJsselmeerstraat voor de plechtigheid. Daar aan gekomen staan er heel erg veel mensen wat een opkomst en wat een emotie bij iedereen., Frans werd uit de caravan gehaald om naar de aula te gaan. Hier werd een mooi afscheid van Frans genomen met mooie en leuke fotos, vergezeld door muziek van de Eagles, toespraken en een lied door Krystel.  

Na deze plechtigheid hebben wij een ere haag gemaakt voor Frans met de bloemen, hier door ging hij naar de rouwcaravan voor nu echt zijn laatste rit naar de begraafplaats. Hier werd Frans voor de laatste keer uit zijn rouwcaravan gehaald om naar zijn graf te gaan, ook hier waren veel mensen aanwezig. 

Na Frans op zijn laatste plek te hebben gebracht, zijn wij nog naar het huis gegaan van Krystel en Jessica waar we wat hebben gegeten, en afscheid hebben genomen van de familie. 

Hierna gingen de trikers hun eigen kant op, met zes trikes hebben wij de rouwcaravan weer naar Scheveningen terug gebracht. 

Dit was een afsluiting van een mooie dag die Frans zo graag wilde. 

Wij danken iedereen dat Frans zo mooi afscheid heeft gekregen..