Ritverslag Tulpenrit 2009.

 

Na een paar mooie weken keken we uit naar de Tulpenrit, dit jaar was het voor de 50ste keer en groot opgezet, met een beurs in de sporthal.

De weersberichten voor vandaag werden steeds slechter, dat weet je in dit kikkerlandje.

Vanmorgen vroeg opgestaan en voor de computer gekropen, dit zag er niet hoopvol uit.

De telefoon ging en dat was Alie, wat we gingen doen, afgesproken dat we het gingen proberen. Bakkie naar binnen werken en gaan naar Anna Paulowna, de trike van stal gehaald (onder tussen Hans gesproken en bij hun regende het volop) en op weg naar Wieringerwerf.

Daar aangekomen begon het te spetteren, balen dus. Toen we daar stonden kwamen de trikers aan, zelfs uit Friesland en de Oostpolder. Positief gingen we naar de sporthal voor de inschrijving, Ronald de Boer even begroet, en de rit ging beginnen.

 

We hebben een hoop dorpjes en bloemenvelden gezien, de regendruppels werden steeds heftiger, en dit vonden we niet leuk. Bij Julianadorp een stop gemaakt om wat de drinken en een sanitaire stop. Na een half uurtje weer op gestapt zag er wat beter uit. De rit werd vervolgd en de regen vervolgde zich ook. Je moet positief blijven maar dat werd steeds moeilijker, weer mooie stukjes rijden door Noord Holland en het werd droog en het bleef droog. Bij Alkmaar gingen Bea en Roelof richting huis, zij hebben het terug droog gehouden.

 

In Heerhugowaard hebben wij nog een stop gehouden om een broodje of patatje te eten.

 

Het laatste stuk naar Wieringerwerf verliep lekker, het ging hier ook weer via leuke weggetjes en dorpjes, eenmaal aangekomen begon die gouden bol weer te branden, even na kletsen en iedereen ging zijn eigen kant op.

 

Cor en Henny hebben ook weer genoten van hun trike deze foto’s zijn er ook weer en een ritverslag. Cor en Henny bedankt weer uit het Noorden.

 

Groetjes Marian en Bob.