Friese Meren.

 

Van de week de weersberichten constant in de gaten gehouden, zag het er elke keer weer anders uit voor vandaag. Gisterenavond nog wat mailtjes en belletjes, en de knoop doorgehakt, we gaan de rit rijden. In het ergste geval zouden we vanmorgen nog met elkaar bellen.

De wekker vroeg gezet een bakkie koffie gedaan, gekeken of er nog meer mensen mee gingen, daar was niets aan veranderd. Wij zouden om kwart voor tien van de zaak gaan om richting Den Oever te vertrekken, maar dit werd vijf voor tien omdat er niets werd vernomen van personen die mee zouden gaan.

Wij waren op tijd in Den Oever waar Robert al stond, op weg naar het tweede afspraakpunt, waar we niemand verwachtte, en na vijf minuten hoorden wij een bekend geluid zou het een trike zijn of niet. En ja hoor daar kwam Ype aan, hij had het vanmorgen gelezen op de site, en dacht ik ga die kant op, Joke had de oppas en moest thuis blijven.

Vanuit Zurich ging de rit naar Heerenveen toe, waar we de Rietkerkjes zouden ophalen, Eb na de lappenmand wilde weer graag mee, hij is weer vanouds. Hier vandaan gingen we Jolanda ophalen die erg graag mee wilde, dit was geregeld zij kon bij Robert achterop. Hier werd de tour begonnen en het eerste stuk was erg mooi, toen wat mindere stukjes, op een gegeven moment kwamen we aan in Warns, ja en wat doe je dan stoppen bij dat bepaalde restaurant. Deze was gelukkig open, en wij naar binnen om te eten, de groep bestelde diverse lekkernijen, maar voor mij was het echt een hafje uitsmijter op Warns, hij was weer geweldig.

Daar weer afscheid genomen te hebben en gezegd dat we snel weer aankomen, ging de rit verder, nu voor gereden door Ype die wist nog leuke dorpjes en dat was zeker de moeite waard. Het begon wat te regen en we besloten om een eind te maken van deze rit. We gingen richting Heerenveen om Jolanda naar huis te brengen, voor Sneek raakte we uit elkaar door het slechte weer, in Sneek besloot Ype om naar huis te gaan was een goed plan van hem. Wij zijn gaan schuilen op het industrie terrein waar we onderling even telefonisch contact hadden met de andere, daarna waren we weer bij elkaar, de rit afgemaakt naar het huis van Jolanda. Toen zijn wij richting de afsluitdijk gegaan, wat hebben we toen een regen gehad, op een gegeven moment reden wij en de andere weggebruikers niet harder als 50 km. We zijn heelhuids thuis gekomen en hebben toch een mooie dag gehad.

We gaan nu uitkijken naar het volgende weekend.

 

Groet Bob.